Kramer Schrijnwerk

Interessante links:

Werven:

Bronsveen
Helaas bestaat Bronsveen niet meer. Voor informatie over de schepen van Bronsveen wordt verwezen naar Scheepsreparatie Friesland.

Flevojachtbouw
Flevojachtbouw is een modern jacht- en scheepsbouw bedrijf gevestigd aan de Arkervaart te Nijkerk.

Heijsman
Heijsman Scheepsbouw & Reparatie bouwt stalen rondspant en knikspant motor- en zeiljachten.

De Sluis Jachtbouw BV
Casco's van 10 tot 30 meter uit aluminium of staal.

De Scheepsbouwers
Met jarenlange ervaring op het gebied van scheepsbouw (al meer dan 935 schepen kwamen uit hun handen) en zich specialiserend op stalen motor- en zeiljachten en rond- en platbodemjachten, worden op deze werf - in verschillende afmetingen en in diverse uitvoeringen - schepen gebouwd.

Scheepsreparatie Friesland
SRF heeft al meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van herbouw, restauratie en nieuwbouw van vooral traditionele schepen. Oorspronkelijk is de werf ontstaan met het opbouwen van casco's tot varende (zeilende) passagiersschepen. Daarna heeft de werf zijn specialisatie uitgebreid tot en met de modernste bouwmethoden.

Peter Schouten
Scheepstimmerwerf Peter Schouten is een traditionele scheepstimmerwerf, welke gesitueerd is in de rustieke omgeving van het plassengebied in Kortenhoef.

Ontwerpers:

Martin Bekebrede
Martin Bekebrede jachtontwerp.

Materialen en onderdelen:

Atalante scheepsbenodigdheden en bunkerstation
Scheepsbenodigdheden, waaronder: verf, touw, beslag, verstaging, navigatieapparatuur, energievoorziening, etc. Tegen een zeer scherpe prijs! U vindt ons in de buitenhaven van Hoorn. Schuijteskade 6 A, 1621 DE Hoorn, tel: 0229 215250, Fax: 0229 215135.

Polyservice
Poly-Service is al meer dan 40 jaar leverancier van kunstharsproducten en versterkingsmaterialen. Wij leveren onder meer epoxy- en polyesterhars, glasmat en –weefsel, polyurethaanschuim, siliconenrubber, diverse coatings en lijmen.

Patrijspoorten
Vanaf de spits Formosa (firma Chateauroux aan de Oostelijke Handelskade) verkopen wij bronzen, aluminium en messing patrijspoorten, lichtranden en scheepsramen; zowel nieuw als gebruikt.

Bootbouwer
De Bootbouwer legt zich toe op de levering van materialen en diensten aan bouwers van houten boten.

Strikwerda
Al 22 jaar gespecialiseerd in nieuwe en gebruikte scheepslieren en toebehoren.

Toplicht
Decksbeschläge, Klampen, Winschen, Bullaugen, Riggbeschläge, Tauwerk und Draht, handgefertigte Blöcke, Anker, Ketten, Farben, Lacke und Imprägnierungen, Bootsbau- und Takelwerkzeug, Messingbeschlãge für den Innenausbau, Schiffsöfen und -heizungen, Petroleumlampen, Schiffsuhren, Navigationsinstrumente und Sicherheitsausrüstung sowie Fachbücher und handverlesene Spezialliteratur.

CV-ketel
Olie gestookte CV-ketel de Maritime Booster.

Drinkwaard Motoren
Drinkwaard Motoren, uw leverancier voor scheepsdiesels, scheepsdieselmotoren, motoren, generatoren, ombouwsets, ombouwdelen, Paragon, PRM, Hurth, Velvet en ZF keerkoppelingen, scheepsschroeven, schroeven, diverse toebehoren en technische accessoires voor Daf, Mercedes, Mitsubishi, Peugeot, Python Drives en Volkswagen.

Machines en gereedschap

Festool
Festool heeft zich met perslucht- en elektrisch gereedschap "voor het beste resultaat" gericht op de behoeften van de vakman en biedt een variatie aan productie gereedschappen die voldoen aan alle professionele praktijkeisen.

Huvema
Naast een breed assortiment aan metaalbewerkingsmachines levert HUVEMA ook lasapparaten, compressoren en houtbewerkingsmachines.

Mafell
Mafell has been a reliable partner of the woodworking trade for many decades.

Scheppach
Fabrikation von Holzbearbeitungs-maschinen GmbH.

Teygeler
Uw specialist in houtbewerkingsmachines, afzuiginstallaties en toebehoren.

Tormek
The unique TORMEK water cooled grinding, sharpening and honing system is described here.

Baptist
Sinds 1996 is Baptist voor Houtbewerkers actief in het Arnhemse. U komt in een riante winkel waar de enorme en zeer gespecialiseerde collectie gereedschappen, machines en boeken voor de ambachtelijke houtbewerking volledig tot zijn recht komen.

Memenco
Memenco is gespecialiceerd in de toelevering van gereedschap, machines en materialen voor de houtbewerking.

Werktuigen
Online marktplaats voor machines en gereedschappen.

Ecotools
Ben je op zoek naar een zaagblad, ijzerboortje, handgereedschap, schroeven, schuurpapier of kit? Dan ben je bij EcoTools.nl aan het juiste adres. Wij leveren aan zowel particulieren als bedrijven gereedschap (-accessoires), handgereedschappen en bevestigingsmiddelen tegen de allerlaagste prijs.

Hout

Amsterdamse Fijnhouthandel
Wij leveren meer dan 80 soorten hardhout aan particulieren en bedrijven. In onze zagerij kunnen wij het hout voor u op maat zagen. Ook hebben we luxe gefineerd multiplex op voorraad.

Arnhemse Fijnhouthandel
Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van gewone- en minder gewone houtsoorten (80 stuks) fineer en plaatmaterialen aan voornamelijk meubelmakers, scheepsbouwers en ambachtelijke timmerlieden.

Diversen:

Cadstd
Eenvoudig, gratis tekenprogramma.

Wetgeving en normen
Digitaal informatieplatform voor wetgeving en normalisatie.

CE
De CE markering is ingevoerd om Europa tot één industrieel handelsgebied te maken met open grenzen en een vrije markt. Eén keuring is voldoende om in de gehele Europese gemeenschap uw product op de markt te mogen brengen. Doorgaans uitten de verschillende wetgevingen zich in productveiligheid. Dit natuurlijk ter bescherming van de Europese consument, maar geeft ook meer invulling aan productaansprakelijkheid.